18
Nov
Off

DNB Forbrukslån

DNB er uten tvil Norges største bank og tilbyr banktjenester innen alle kategorier, både til bedrifter og private. De fleste vet at DNB tilbyr private lån til bolig, båt og bil og det er på denne typen lån at DNB er den største aktøren. Det mange kanskje ikke vet er at DNB også tilbyr forbrukslån på lik linje med andre banker og finansieringsselskaper. Det vil si at du ikke trenger å stille sikkerhet for denne type lån, og DNB blander seg heller ikke opp i hva du skal bruke pengene til. Denne delen av DNB sin portefølje kalles for et rammelån. Lånet er satt opp litt annerledes enn hos andre som tilbyr forbrukslån.

Rammelån fra DNB

Et rammelån hos DNB fungerer egentlig litt som et kredittkort, men til en lavere rente. Du søker om et rammelån og får godkjent en kredittramme som du har disponibelt på kontoen din. Du kan bruke hele beløpet umiddelbart etter at lånet har blitt godkjent eller du kan ha det stående til du får behov for hele eller deler av pengene. Du betaler ingen faste avdrag, men må betale inn et minimumsbeløp på kr 200 hver måned. Så lenge du ikke har brukt noen av pengene betaler du heller ikke noen renter eller noe minimumsbeløp. Låner du f.eks. kr 100 000, bruker opp pengene og betaler deretter tilbake kr 20 000, så har du ganske enkelt kr 20 000 som disponibelt beløp på kontoen. Skulle du plutselig finne ut at du trener penger til noe annet, så må du ikke søke om et nytt lån. Rammelån hos DNB går fra kr 10 000 og opp til kr 250 000. Lånet kan betales ned over ti år, men du kan som nevnt selv bestemme hvor mye du vil innbetale hver måned.

Forbrukslån til oppussing og investering i bolig

Et forbrukslån kan brukes til mye forskjellig. Det aller meste kan finansieres med et slikt lån, men folk flest bruker ofte lånet til oppussing eller refinansiering av andre dyre smålån og kredittkort. Spesielt oppussing i hjemmet er populært i og med at alle liker å ha et presentabelt hjem som er i god stand. Og skal du holde boligen din i god stand, så er det nødvendig å pusse opp fra tid til annen. Det kan være alt fra å male hele huset til å bytte ut de gamle møblene i stuen. Eller det kan være den helt store oppussingen der kjøkkenet skal renoveres. Avhengig av hva som trengs å bli pusset opp, så blir det gjerne snakk om en del penger og her kan et lån være en god løsning. Holder du boligen din i god stand vil du også få igjen for den investeringen som gjøres når du pusser opp. Boligen beholder sin verdi eller økes i mange tilfeller, spesielt når det er snakk om større prosjekter som nytt kjøkken eller bad.

Betingelsene som stilles fra DNB

Det vil selvsagt bli lagt til renter på et rammelån hos DNB. Denne renten er i utgangspunktet på 16,2%, men det avhenger litt av den samlede vurderingen banken gjør når du søker om lån. Renten fastsettes individuelt fra kunde til kunde og derfor vil den varierer noe. Ved siden av renten må du også betale et termingebyr hver måned på kr 35, dersom du velger papirfaktura. Velger du eFaktura faller termingebyret bort. Ved opprettelse av lånet vil det påløpe et etableringsgebyr på kr 500, som legges til lånebeløpet. Ønsker du å søke om et forbrukslån hos DNB, så bør du oppfylle nedenstående krav for å få søknaden godkjent:

  • Du må ikke være yngre enn 23 år
  • Du må ha en fast inntekt på minst kr 200 000
  • Du må ha fast adresse i Norge

Selve søknadsprosessen er enkel. Du søker om et lån på nettsiden til DNB ved å fylle ut søknadsskjemaet som ligger der. Send inn søknaden og du vil så motta et svar kort tid etter. Blir forespørselen godkjent, vil du motta en mail med lånedokumenter og betingelser. Du kan godkjenne disse på nettet med din BankID, og din låneramme vil så bli tilgjengelig hos DNB i løpet av kort tid.